Posted on 8 May 2023, for In My Back Yard (IMBY)

Buurt-host (flexibel, 1 tot 4u p/week)

Als je nieuwsgierig bent naar andere mensen en culturen en je wilt mensen leren kennen die je anders niet zo snel tegen komt? Dan is IN MY BACKYARD (IMBY) iets voor jou.


IMBY zoekt mensen die in de buurt actief willen worden om nieuwkomers met een verblijfsvergunning een warm welkom te geven. Ook als je zelf nieuwkomer bent en je wilt wel wat doen, dan ben je bij IMBY op de goede plek.


Wat ga je doen?

Je gaat metmensen uit jouw whats-app buurtgroep contacten maken en samen iets doen. Mensen die nieuw in de groep komen, heet je welkom en geef je wat extra aandacht als dat uitkomt. Het kan van alles zijn, zoals samen koken, een verjaardag vieren, picknicken, naar het museum, een wandeling maken. Je vindt het leuk om soms ook met andere mensen uit buurtgroepen te sparren hoe het bij hun gaat. 

Als je wil, kan je steun krijgen vanuit het IMBY-kernteam en de coördinator. Er zijn ook regelmatig IMBY-feestjes en activiteiten in het Tuinhuis van Tolhuistuin, waar je anderen ontmoet. 


Wie ben jij?

Ben jij iemand met aandacht voor je buren? En ben je nieuwsgierig naar mensen buiten jouw eigen ‘bubbel’, dan is IMBY wat voor jou. Zeker als je ook tijd hebt om af en toe iemand die nieuw in Amsterdam komt wonen, extra aandacht te geven. We zoeken mensen met een Nederlandse en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.


Wat wij bieden

Je krijgt goed burencontact en je voelt je zelf ook meer thuis in je eigen buurt! Je leert nieuwe mensen en nieuwe locaties kennen. Je krijgt dankbaarheid, vooral van mensen die nieuw komen wonen en van huis uit graag in een ‘community’ leven en wonen.
Als je in mei of juni begint kan je waarschijnlijk mee doen in de training ‘cultuurverbinders’ die je thuis maakt in het veld werken met mensen uit andere culturen. 

 

Waarom IMBY?

In My BackYard (IMBY) verbindt locals en nieuwkomers door allerlei leuke activiteiten, feesten en etentjes te organiseren. Dit doen we in Tolhuistuin voor de hele community en in de buurten met buurtgroepen waar je lid van kuntworden. IMBY wil alle nieuwkomers met een verblijfsvergunning, een warm thuis geven in de stad. IMBY werkt nauw samen met Stichting Tolhuistuin en Stichting Warm Welkom. Meer informatie over IMBY vind je op www.inmybackyard.nl.

  

Join other entrepeneurs and tackle complex problems together

Join us to work together with other entrepeneurs to help support social initiatives