Wat wij doen

Uiteindelijk gaat het natuurlijk hierom: dingen aanpakken. Onderstaande initiatieven leggen allemaal de verbinding tussen ondernemen en maatschappelijke impact; van hotels die kamers beschikbaar stellen aan economisch daklozen, tot een ongoing campagnes over mentale weerbaarheid en het aanleggen van meer natuur voor ontmoeting.

ROOM FOR CHANGE

ROOM FOR CHANGE is een social responsibility programma voor hotels, waarmee de kracht van de hospitality wereld wordt ingezet om een positieve impact te maken in het leven van mensen die tijdelijk geen onderdak hebben.

Hotels stellen voor ROOM FOR CHANGE structureel kamers beschikbaar waar mensen veilig en in rust kunnen verblijven in plaats van op straat en in opvanghuizen totdat zij een eigen woning kunnen betrekken.

ROOM FOR CHANGE is de winnaar van de Sustainable Development Goals Award NL 2023 en de Omarmprijs 2022

Naturefund

De groenste manier van online winkelen. Naturefund zorgt ervoor dat mensen met hun internetgedrag kunnen bijdragen aan een groenere planeet. Het geld wordt geïnvesteerd in fondsen en stichtingen die zich inzetten voor de natuur.

Een nieuw initiatief voor natuurbescherming waar The Present voor een derde aandeelhouder in is en helpt mee aan het succes en de groei van Naturefund. Met slechts drie klikken kun je jouw aankopen omzetten in natuurherstel. Zo eenvoudig is het.  Naturefund is de nieuwste innovatie waarmee gemiddeld 6% van online bestedingen bij aangesloten winkels naar impactvolle initiatieven gaat die bijdragen aan meer biodiversiteit, een beter klimaat en een fijner leven. The Present 100 leden Dave Kruizinga en Patrick van Kleef starten dit initiatief vanuit een sterke missie: mensen met hun internetgedrag laten bijdragen aan een groenere planeet. Het geld wordt geïnvesteerd in fondsen en stichtingen die zich inzetten voor de natuur, waaronder Justdiggit, Trees for All, Rainforest Trust en Het idealenfonds.

Dave en Patrick geloven dat we consumentengedrag slimmer moeten benutten. In de woorden van Dave: “Naturefund is een oplossing die ons huidige gedrag laat bijdragen aan een gezonde planeet. Het is toegankelijk voor iedereen, ongeacht overtuigingen, context of financiële middelen.” 75% van de inkomsten gaat direct naar natuurherstel, de rest naar operationele kosten en privacybescherming. Inmiddels zijn 1500 winkels aangesloten, zoals bijvoorbeeld HEMA, Bever, Dille & Kamille, Thuisbezorgd, Univé en Europarcs.

Installeer Naturefund nu en draag automatisch bij aan meer natuur!

BIG HUG

Samen is onze natuur

Uiteindelijk gaat The Present 100 over samen mooie dingen doen. Een voorbeeld hiervan is het BIG HUG project, geïnitieerd door Odette van Zijdveld (SoulBites) en Laurens Franssen (u-inc).

BIG HUG staat voor meer verbinding in onze samenleving. Het omvat een jaarlijkse award, een BIG HUG collectie van upcycled sweaters & verbindende events. Want ons echte geluk zit in verbondenheid. Samen is onze natuur.

BIG HUG upcycled sweaters

De BIG HUG sweaters zijn one-of-a-kind goede kwaliteit vintage sweaters. Handgedrukt met eco inkt. De collectie wordt pro bono geproduceerd en is te koop bij Soulbites. Als je deze trui koopt, komt 100% van de opbrengst ten goede aan de projecten van The Present Movement. Dus hiermee trakteer je jezelf, anderen en de planeet op een BIG HUG!

Doe mee met HUG-cyclen en doneer jouw pre-loved sweaters!

Wij zijn druk bezig met de volgende BIG HUG sweaters batch. Hier hebben we jouw hulp bij nodig. Heb jij een sweater (of meer) die je een tweede leven gunt en wilt doneren? Wij gaan deze sweater bedrukken met BIG HUG waardoor deze een wandelende BIG HUG wordt voor iemand die het nodig heeft. De opbrengst gaat 100%naar projecten van The Present die deze wereld en de mensen erop een BIG HUG geven. En natuurlijk doen we zo samen iets aan het fashion waste probleem en geven we de planeet een BIG HUG.

HUG-Cyclen noemen we dat.

We zoeken: pre-loved sweaters & hoodies, zonder logo’s of prints. Goede kwaliteit, geen vlekken, gaten of scheuren. Schoon en heel dus. Maar ze mogen best gedragen zijn. Stuur ons een e-mail via info@thepresent.world als je jouw sweater(s) wilt HUG-cyclen!

Zie hier ter inspiratie een overzicht van de laatste BIG HUG sweaters in de Soul Bites shop.

BIG HUG AWARD

De jaarlijkse BIG HUG award wordt uitgereikt aan moedige, verbindende initiatieven van samen voor elkaar. Met deze award willen we deze initiatieven (groot of klein, particulier of zakelijk, lokaal of landelijk) een podium geven en laten groeien.
De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2500,– Daarnaast zorgt deelname voor zichtbaarheid, publiciteit en de toegang tot het enorme netwerk van The Present.
De BIG HUG Award 2024 zal op 8 oktober worden uitgereikt.

Ken jij of ben jij een persoon of organisatie die zich actief inzet voor meer verbinding in deze samenleving en wil jij/jullie in aanmerking komen voor de BIG HUG Award?
Klik hier voor meer informatie. Inschrijven kan tot 15 september 2024

BIG HUG EVENT

Op dinsdag 8 oktober organiseren we weer een BIG HUG-event met overhandiging van de BIG HUG Award 2024. Deze avond staat in het teken van verbinding met mooie initiatieven, bewuste ondernemers en inspirerende sprekers. Daarnaast hebben we weer een veiling met unieke gedoneerde kavels en is er een nieuwe collectie upcycled BIG HUG sweaters.
Dit evenement vindt plaats bij ‘De Kas’ in de Diaconie op de Nieuwe Herengracht 18 te Amsterdam en is voor iedereen toegankelijk die meer verbondenheid wil creëren en/of ervaren.
Wil jij er ook bij zijn? Registreer je dan meteen!

Wil je ook een BIG HUG trui kopen? Kijk dan hier in de shop

Het idealenboek

Wil jij graag van betekenis zijn, maar weet je niet hoe je je idealen kunt verwezenlijken? Deze gids wijst je de weg. Onze planeet schreeuwt om wereldverbeteraars in alle kleuren en maten. Gelukkig staan overal in de wereld mensen op die het roer omgooien, hun werkgever aansporen om het allemaal anders te doen en desnoods hun baan opzeggen. De een beklimt de Himalaya voor een goed doel, de ander start een sociale onderneming. Heb jij ook een ideaal en kun je wel wat hulp gebruiken? Profiteer dan van alle tips en inspirerende verhalen in dit boek.

Wil jij Het idealenboek cadeau doen aan jezelf, je team of iemand anders?  Bestel je boek hier (also avaliable in English : The Book of Ideals)

Het idealenfonds

Het idealenfonds is een initiatief dat is ontstaan uit The Present 100, naar idee van Dave Kruizinga. Een deel van de aandelen in zijn nieuwe bedrijf brengt hij bij oprichting in het fonds.

Wij zien een nieuw systeem voor ons waarin goed doen wél op waarde wordt geschat en talent niet verdwijnt naar de wereld waarin winstmaximalisatie leidend is.

Het idealenfonds is dus de nieuwste ‘idealen-‘ spin-off van The Present. Maar wat is het nou precies?

Wij geloven in een wereld waarin ‘goed doen’ op waarde wordt geschat. En waar bezit geen doel maar een middel is. Het idealenfonds steunt dus initiatieven die de wereld kunnen veranderen via schenkingen, leningen en investeringen. Het fonds helpt idealisten met een flinke dosis ondernemerschap versnellen ten behoeve van de drie grote crises waar de wereld mee kampt: een ecologische, een sociale en een spirituele crisis. De problemen die uit deze crises voortkomen zijn allemaal met elkaar verbonden.  Door ondernemerschap te combineren met een verfrissende manier van doneren en investeren bouwen wij samen aan een idealenwereld.

Wil je meer informatie? Bezoek dan onze website: www.idealenfonds.nl

Versnellen naar een idealenwereld!

 

De idealenpodcast

In moeilijke tijden staan er altijd mensen op. Gewone mensen die wakker liggen van sociale en ecologische problemen. Ze gooien het roer om en doen er alles aan om te wereld een betere plek te maken.

Wat motiveert ze? Hoe beginnen ze? Hoe krijgen ze anderen mee? en hoe houden ze het vol?

In deze podcast gaan wij in gesprek met bijzondere gasten over het verwezenlijken van hun idealen. We spreken ondernemers, veranderaars en wereldverbeteraars, in de hoop wat te leren en jou behelpen op jouw missie naar een betere wereld.

Met o.a. te gast : Bénédicte Ficq, Rutger Bregman, Iris Hond, Evelien Hölsken en nog veel meer.

Dit is de idealenpodcast.

Luister mee op Spotify

 

Talent Academy

In Nederland zijn veel talentvolle biculturele studenten (vaak met een migratieachtergrond) die vroegtijdig stoppen met hun studie. Dat is zonde, want hiermee gaat veel potentieel verloren. Zowel voor de student, maar ook voor organisaties en de samenleving.

Nihat Kurt, lid van The Present 100, initieerde daarom de Talent Academy om deze studenten te helpen hun talent verder te ontwikkelen en hun positie in de samenleving te versterken. Ondernemers bieden in deze Academy trainingen en mentorschap over ondernemerschap, en jongeren worden in contact gebracht met rolmodellen (inspirators) uit de migrantengemeenschap zodat zij hun netwerk kunnen verbreden en hun eigen ambities kunnen waarmaken.

Het doel van het project is om jongeren een serieus ondernemersnetwerk, inspiratie, mentorschap en hulp te bieden bij het ontwikkelen van hun eigen (ondernemers) carrière.

Wil je meer informatie neem contact op met: info@thepresent.world

Lees hier verder en meld je aan voor de pilot in januari 2025.

Growing Roots

Growing Roots komt voort uit de overtuiging van wat natuur voor een mens kan betekenen: een rustige plek om je terug te trekken, een plek om te herstellen, een plek om letterlijk en figuurlijk te bloeien.

Wat wij tegelijkertijd zien is dat dit soort plekken voor veel groepen minder bereikbaar zijn. Als je geen geld hebt om een dagje naar een natuurgebied te gaan, bijvoorbeeld. Of als je je niet veilig voelt in open parken. Of als de plek waar je verplicht bent te blijven meer uit beton bestaat dan uit groen.

Wij willen met Growing Roots de komende jaren de kracht van ondernemers verbinden met maatschappelijke initiatieven om zo groene havens te creëren voor verschillende doelgroepen: bij inloophuizen voor dak- en thuislozen, bij asielzoekerscentra, bij veilig thuis woningen. Altijd in overleg, overeenstemming en samenwerking met de doelgroep. Zodat iedereen een groen thuis heeft om te kunnen wortelen.

Het eerste project is momenteel in ontwikkeling bij het azc in Amsterdam West.

Let’s Play Equal

Let’s Play Equal is een radicale samenwerking voor sociale duurzaamheid. Opgericht als joint venture door ondernemers van vier onafhankelijke B-Corp gecertificeerde bedrijven gevestigd in Amsterdam en tevens lid van The Present 100: BR-ND People, Blyde, Green Jobs en Misteli creatieve agency. Let’s Play Equal is een business awarness game dat is ontworpen om bewustwording over rechtvaardigheid, (on)gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit te inspireren. Om je te helpen nadenken over en verder te denken dan de hand die je hebt gekregen en hoe dit je helpt of hindert in het leven.

Let’s Play Equal, the most unfair game in the world. is een spel als geen ander! Het vergroot uw begrip van rechtvaardigheid, gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Ontworpen om te inspireren en te reflecteren, omdat we allemaal onze eigen vooroordelen hebben. Het personage dat je in de game aanneemt, is gebaseerd op een écht persoon en is hun levensechte verhaal. Je ontdekt hoe privilege eruit ziet en hoe ongelijkheid verschillende mensen op alle niveaus beïnvloedt, zoals genderidentiteit, opleiding, achtergrond, fysieke en/of mentale gezondheid en seksualiteit. Het is prima om je tijdens het spel een beetje ongemakkelijk te voelen, te lachen of je zelfs een beetje te schamen. Wat belangrijk is, is dat we een veilige ruimte creëren waarin u kunt nadenken en niet kunt oordelen. Bespreek, leer, reflecteer, heb plezier en probeer te winnen!

Let’s Play Equal is ontworpen om betekenisvolle gesprekken te bevorderen en je open te stellen voor waargebeurde karakterverhalen over kwetsbaarheden en levenservaringen die gesprekken buiten je eigen comfortzone veroorzaken. Omarm het diversiteits- en inclusiebeleid en profiteer uiteindelijk van een betere samenwerking als de enige manier om te winnen. Bestel Let’s Play Equal hier

 

De idealenworkshop

Wil je iets bijdragen aan de wereld, maar weet je niet precies hoe? 

Veel mensen worstelen met bovenstaande. Want waar begin je met het verschil maken, zeker met grote vraagstukken die soms zo onoplosbaar lijken?

In samenwerking met jouw organisatie gaan we tijdens de idealenworkshop precies over deze graag. In 2-4 uur tijd krijg je inspiratie en tools over wat je eigen idealen zijn en hoe je je in kunt inzetten voor een inclusievere wereld. Het idealenboek is leidraad voor deze workshop. Voor meer informatie neem contact op met ons!

Duinkerke

In samenwerking met The Present 100 leden Cees van Dillen en Eelco Keune, een groep ondernemers buiten The Present 100 én een aantal NGOs, kon onze oprichter Marnix samen met zijn schoonfamilie een forse lading hulpgoederen leveren aan No Border Medics.

No Border Medics is een non-profitorganisatie actief in een onofficieel vluchtelingenkamp bij de Franse badplaats Duinkerke. Daar (over)leven doorlopend rond de duizend mensen met vrijwel geen voorzieningen of beschutting in afwachting van een kans om naar Engeland te gaan. Ze leven daar in mensonterende omstandigheden en krijgen periodiek te maken met politiegeweld en hebben slechte toegang tot essentiële levensbehoeften. No Border Medics levert continue gezondheidszorg voor deze mensen omdat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Dit project is al afgerond, maar de vraag is helaas nog even prangend. Heb jij een idee hoe we nog een keer deze actie kunnen opzetten? Stuur dan een bericht naar ons! Info@thepresent.world

Homies

Wilfred was de eerste officiële deelnemer van ROOM FOR CHANGE, waar economisch dak- en thuisloze mensen een tijdelijk verblijf krijgen in hotels. Na zijn verblijf in 2021 in het Amsterdamse Kimpton de Witt hotel kreeg hij een eigen appartement.

‘Team Wilfred’ is een groepje van vijf mensen vanuit The Present 100 dat om Wilfred heen staat. Geen team van zorgprofessionals, maar gewone mensen die Wilfred willen leren kennen voorbij de labels van dakloosheid en hem onvoorwaardelijk steunen op zijn weg naar een meer zelfstandig leven. Het team hielp hem niet alleen zijn eerste eigen huis inrichten maar blijft om hem heen staan als support groep.

De basis voor Team Wilfred is een Whatsapp groep met Wilfred zelf en zijn vijf teamgenoten. Er is wekelijks contact over van alles: praktische hulp, aanmoediging, grapjes en vooral mooie contactmomenten met elkaar. Zonder verplichtingen. Om de zoveel tijd vindt er een fysieke ontmoeting plaats. Soms heeft Wilfred even een radiostilte. Het team respecteert dan de afstand die hij neemt en blijft hem steunen met een kaart in de brievenbus of af en toe een appje tot hij zelf weer in de lucht komt. Naast een aantal mensen uit het kernteam van The Present, bestaat het team uit Hélène Lendfers, José Komin en Robin Hartman.

Wil jij ook met andere gedreven ondernemers meer maatschappelijke winst boeken?

Dan gaan we graag met je in gesprek! Laat hieronder je gegevens achter en dan zien we je snel.

Support ons met een donatie

Alle hulp is altijd meer dan welkom! Je kunt een donatie achterlaten via de tool of direct naar NL76 TRIO 0379 2093 06 t.n.v. stichting The Present Movement (ANBI). Heel veel dank!